Grindtorps skolgränd 20-0 Täby, 770-1-114041

Täby Centrum

Skärmavbild 2021-05-17 kl. 14.52.26

Attraktivt boende i Täby centrum

Här bor du nära kommunikationer, shopping och natur i en lugn oas alldeles intill Täby centrum, med två minuters gångavstånd till Roslagsbanan och bussar.
Pris: 2 395 000 SEK
Pristyp: Utgångspris
Rum: 1
Boarea (BOA): 34 kvm
Avgift: 2 402 SEK/månad
Våningsplan: 5 av 7

Fastighetsmäklare

Simon Boström

Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

Beskrivning

Fastigheten uppfördes av JM och inflyttning skedde under 2016.

Exteriört är Orion klätt i vita putsfasader med kontrasterande inslag av mörkt tegel och trädetaljer. Fastigheten är formad som en hästsko med åtta våningsplan. Här finns 123 lägenheter från 1 rok till 5-6 rok. Den lugna och skyddade innergården är rik på växtlighet och har en fin lekplats.Gemensamt för medlemmarna finns en gästlägenhet med styrelserum, välordnad återvinning och källsortering, garage, cykelförråd samt barnvagnsrum. 

Till varje lägenhet hör ett förråd.Under fliken Allmänt finns mer detaljerad information om området och föreningen. Är du mäklare, se hit.Det är lätt att trivas i Brf Orion i Täby, välkommen hit!

Rumsbeskrivningar

  • Vad betyder det att bo i bostadsrätt? Många brukar säga att de har köpt en bostadsrättslägenhet. Sanningen är den att man inte köper själva lägenheten, utan bostadsrätten. Det handlar om rätten att bo i lägenheten under obegränsad tid, under förutsättning att man följer bostadsrättsföreningens stadgar och ordningsregler.Lägenheten ägs av bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsinnehavarna äger i sin tur en del av föreningen. Du som har en bostadsrätt äger alltså en andel i bostadsrättsföreningen tillsammans med dina grannar. En bostadsrätt är juridiskt sett att betrakta som lös egendom, medan en villa är att betrakta som fast egendom. Du har rätten att sälja, eller överlåta som det egentligen heter, din bostadsrätt när du vill.Bostadsrättsföreningens stadgar fastställer gränsen för vad du som bostadsrättshavare ska bekosta och underhålla i lägenheten samt vad bostadsrättsföreningen ska svara för. I princip svarar du normalt sett för allt underhåll i lägenheten utom värmeelement och värmeledningar.I en hyresfastighet är det däremot fastighetsägaren som ansvarar för allt underhåll i lägenheterna. Varje månad betalar du en avgift till bostadsrättsföreningen. Den som bor i hyresrätt betalar istället hyra för sin bostad.

Allmän information

    Pris: 2 395 000 SEK
    Pristyp: Utgångspris
    Antal rum: 1
    Boarea (BOA): 34 kvm
    Boareabeskrivning: Test
    Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Test
    Bostadsrättsförening: Brf Orion i Täby
    Lägenhetsnummer BRF: 770-1-114041
    Andelstal: 0,45450000
    Andelstal insats: Uppgiften har ej gått att få fram
    Andel av månadsavgift: Uppgiften har ej gått att få fram
    UppdragsID: GV4 S57
    Markägare: Föreningen äger marken
    Objektstyp: Bostadsförening

Byggnad

    Allmän information Kommentar: Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.
    Byggår: 2016
    Hiss finns: Ja
    Utförda renoveringar: Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.
    Kommande renoveringar: Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.
    Uppvärmning och ventilation: Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.
    TV/Internet beskrivning: Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.
    Byggnadskommentar: Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.
    Övriga utrymmen i föreningen: Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.

Energideklaration

    Energideklaration utförd: 16 march 2023
    Energistatus: Energideklaration är utförd
    Specifik energianvändning: 300 kWh/m²
    Energiprestanda, primärenergital: 333 kWh/m²
    Energiklass: A
    Besiktningsman: Besiktning
    Månadsavgift: 2 402 SEK/månad
    Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften: Internet bredband
    Beskrivning månadsavgift: i avgiften ingår
    Avgiftsförändringar: inga pågående
    Uppvärmning: 100 SEK/månad
    Årlig elförbrukning: 3 kWh/år
    Hushållsel: 300 SEK/månad
    Försäkring: 100 SEK/månad
    Summa driftkostnad: 550 SEK/månad
    Antal personer i hushållet: 2
    Boendekostnadskalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

    • Fri parkering på gatan
      Typ: Garage
      Kostnad: 500 SEK/år
      Ingår i avgiften: Ja

Området

Njut av lugnet och närhet till alltBrf Orion i Täby ligger idealiskt intill Roslagsbanan, bussar och Täby Centrum med sitt stora utbud. I området finns tre föreningar, Brf Orion, Brf Polstjärnan och Brf Pegasus med sammanlagt 347 lägenheter i varierande storlek. Här bor människor i alla åldrar.Fastigheterna harmonierar i utformning och val av fasadmaterial.Mellan husen och på innergårdarna finns lekplatser, planteringar och sittplatser. Intill fastigheterna finns ett skyddat fornminnesområde och skogspartier. 2018 invigdes Marstorget med lekredskap och sittplatser mellan bostadsrättsföreningarnas område och Grindtorpskyrkan.Adresserna är Grindtorps Skolgränd 14, 20, 22, 24 och 26.Området är skapat för att vara bilfritt och vi ber dig vänligen respektera detta.

Dokument och länkar

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt