Myggdalsvägen 50

Tyresö

Vardagsrum
Balkong
Fasad
Vardagsrum
Matplats
Kök
Matplats
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum med walk-in closet
Sovrum/kontor
Badrum
Hall
Badrum
Hall

Planlösning

Stilren fyra i (möjlig femma) i natursköna Tyresö

Välkommen in i denna stilrena fyra om 92 kvm som enkelt kan byggas om till en femma. Här bor ni bekvämt med ett välplanerat kök, stort vardagsrum med inglasad balkong, tre sovrum och två badrum. Bostaden är i toppskick och erbjuder goda förvaringsmöjligheter.
Pris: 2 495 000 SEK
Pristyp: Utgångspris
Rum: 4
Boarea (BOA): 92 kvm
Avgift: 7 093 SEK/månad
Våningsplan: 5 av 6

Fastighetsmäklare

Simon Boström

Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

Beskrivning

Låt er välkomnas av den trivsamma hallen med inbyggd förvaring, ljusa väggar och ett hemtrevligt parkettgolv. Parkettgolvet med holländskt mönster går genom hela lägenheten tillsammans med väggar målade i en ljusgrå kulör vilket ger ett mycket trivsamt och harmoniskt intryck. Köket är i toppskick med eleganta släta skåpluckor i en chic grå kulör och samtliga vitvaror är stilrent integrerade. En matgrupp för hela familjen ryms framför fönsterpartiet som släpper rikligt med naturligt ljus i köket. 

Vidare finner ni bostadens rymliga vardagsrum där en bekväm och generös soffgrupp får plats tillsammans med annan önskad möblering. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen där den natursköna vyn kan intas året runt. Bostaden har tre sovrum varav ett rymmer en stor säng och erbjuder förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober. Ett av de mindre sovrummen har en behändig walk-in closet. I bostaden finns ett fullt utrustat badrum samt ett duschrum. Båda är helkaklade och mycket fräscha.  

Belägen i Tyresö erbjuder detta hem närhet till naturområden, skärgård och en mängd fritidsaktiviteter samt bekvämligheten av all service i centrum samt goda kommunikationsmöjligheter till Stockholms innerstad! 

Bostaden erbjuder allt för att flytta in direkt. Välkomna på visning!

Rumsbeskrivningar

    Hall : Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i platsbyggda garderober. Plats för hatt- och skohylla. Väggar målade i en ljusgrå kulör och golv med holländsk parkett.
    Kök : Stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med släta grå luckor. Integrerade vitvaror; kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, induktionsspis, spisfläkt och diskmaskin. Plats för en matgrupp för minst fyra personer. Naturligt ljusinsläpp från flera fönster. Väggar målade i en ljusgrå kulör och golv med holländsk parkett.
    Vardagsrum : Rymligt vardagsrum med plats för en generös soffgrupp, TV-möbler och annan önskad möblering. Utgång till balkong. Naturligt ljusinsläpp från flera fönster. Väggar målade i en ljusgrå kulör och golv med holländsk parkett.
    Balkong : Inglasad balkong med plats för valfri möblering, såsom matgrupp eller loungemöbler. Golv belagt med trätrall.
    Sovrum 1 : Trivsamt sovrum med plats för en stor säng och annan önskad möblering. Goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Naturligt ljusinsläpp från ett fönsterparti med persienner. Väggar målade i en ljusgrå kulör och golv med holländsk parkett.
    Sovrum 2 : Mysigt sovrum med plats för en säng och annan önskad möblering. Goda förvaringsmöjligheter i en walk-in closet. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster med persienn. Väggar målade i en ljusgrå kulör och golv med holländsk parkett.
    Sovrum 3/Kontor : Rum med plats att inreda som kontor och gästsovrum. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster med persienn. Väggar målade i en ljusgrå kulör och golv med holländsk parkett.
    Badrum 1 : Helkaklat badrum med vita kakelplattor och klinker i en mörkgrå kulör. Fullt utrustat med WC, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och belysning, duschhörna med vattenfallsdusch samt tvättmaskin.
    Badrum 2 (duschrum) : Helkaklat badrum med vita kakelplattor och klinker i en mörkgrå kulör. Utrustat med WC, handfat, badrumsspegel, duschhörna med vattenfallsdusch och handdukstork.

Allmän information

    Pris: 2 495 000 SEK
    Pristyp: Utgångspris
    Antal rum: 4
    Boarea (BOA): 92 kvm
    Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Till bostaden hör ett källarförråd.
    Bostadsrättsförening: HSB Brf Sjötungan
    Lägenhetsnummer BRF: 355
    Andelstal: 0
    Andelstal insats: 0
    Andel av månadsavgift: 0
    Fastighetsbeteckning: Bollmora 2:400
    UppdragsID: GFZ JZO
    Markägare: Föreningen äger marken

Byggnad

    Allmän information Kommentar: HSB Brf Sjötungan i Tyresö är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna i Tyresö kommun. Fastigheterna Bollmora 2:388 / Bollmora 2:399 / Bollmora 2:400 / Bollmora 2:401 med nybyggnadsår är 1965-1967 förvärvades 1966-01-01. I fastigheterna upplåter föreningen 604 lägenheter med bostadsrätt och 9 med hyresrätt. Föreningen har även 15 lokaler. I föreningen finns flertalet tvättstugor (även grovtvättstugor och snabbtvättstugor). Barnvagnsrum finns i de flesta husen på nedre botten i trapphusen. Föreningen har även en gästlägenhet och föreningslokal för möten eller enklare festligheter. Det finns ett gym med olika redskap för motion och styrketräning samt en bastu med tillhörande duschrum. I anslutning till bastun finns ett relaxrum där man sitta och koppla av efter bastubadet. Föreningen har flera innergårdar med gräsmattor, lekplatser och grillplatser samt att det i området finns gott om uteaktiviteter som utegym, fotbollsplan, streethockeybana, streetbasketkorg och boulebana som kan utnyttjas året runt. Bostadsrättsföreningen Sjötungan är en mycket populär förening med god ekonomi som löpande underhåller sina fastigheter, skuldsättningen per kvm uppgick enligt årsredovisningen för 2022 till 4 151kr. Ett par minuter från huset nås Tyresö Centrum som erbjuder bra shopping och service. I närområdet finns tillgång till de flesta fritidsaktiviteter. Det finns även skolor och förskolor på promenadavstånd.
    Byggår: 1966
    Hiss finns: Ja
    Utförda renoveringar: 2023 - Modernisering av samtliga hissar 2023 - Installation av matavfallsbehållare 2023 - Återställande av vissa parkeringsytor 2022 - Fastighetsbesiktning utfördes i enlighet med föreningens underhållsplan 2021/2022 - Nya innergårdar 2018/2021 - Byte av markliggande rör 2022 - Byte av lås och installation av kameraövervakning 2021 - Utbyte av källardörrar 2021 - Uppgradering av inkommande fiberanslutning 2021 - Utbyte av belysning till sensorstyrd LED i allmänna utrymmen 2020/2021 - Nytt styrsystem för ventilation 2016/2019 - Renovering av samtliga garage 2018 - Stambyte M104 2018 - Nytt elektroniskt låssystem 2018 - Nya entrépartier 2017 - Installation av postboxar 2008 - Nya fasader och utbyggda balkonger 1990 - Delvis stambyte och nya ytskikt i badrum
    Kommande renoveringar: Stambyte, i dagsläget är det oklart när detta blir av. I övrigt kommer löpande underhåll enligt underhållsplan.
    Uppvärmning och ventilation: Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning (FTX)
    TV/Internet beskrivning: Kabel-TV levereras från Tele2, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via fiber levereras från Telenor 250/250 Mbit/s ingår i avgiften. Bredband från Tele2 finns att tillgå men ingår då inte i avgiften.
    Byggnadskommentar: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam genom Söderberg & Partners. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring. Föreningen har ett elektroniskt låssystem. Detta medför att portarna är låsta och man måste ha en nyckelbricka (elektronisk nyckel) för att komma in.
    Övriga utrymmen i föreningen: Det finns åtta miljöhus i området, i dessa finns märkta kärl för källsortering. I området finns också tre sophus som är avsedda för pappersavfall och grovsopor. Gästlägenhet finns som medlemmar/boende i föreningen har möjlighet att korttidshyra till sina gäster pris 400 kr/dygn. Brf Sjötungan har en gästlägenhet som medlemmar boende i föreningen har möjlighet att korttidshyra till sina gäster för 400:-/dygn. Lägenheten finns på Myggdalsvägen 28 och är endast avsedd för övernattning och korttidsuthyrning. Till bostäderna tillhör källarförråd, det finns även möjlighet att hyra extra förråd. Föreningen har ett fåtal för mindre verksamheter som hur lokaler för att bedriva näringsverksamhet.

Energideklaration

    Energideklaration utförd: 2 may 2018
    Energistatus: Energideklaration är utförd
    Energiprestanda, primärenergital: 128 kWh/m²
    Energiklass: E
    Besiktningsman: ÅF Infrastructure AB / Isak Franzén

Övrigt

    Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande. I BRF Sjötungan finns åtta ungdomslägenheter som fördelas till ungdomar i åldern 18-27 år efter kötid och kategori. De köande delas upp i två kategorier: A - Ungdomar boende i BRF Sjötungan, eller med föräldrar/vårdnadshavare boende i föreningen och B - Ungdomar boende i HSB-förening i Tyresö, eller med föräldrar/vårdnadshavare boende i HSB-förening i Tyresö. Andrahandsuthyrning: En bostadsrättshavare får hyra ut sin bostadsrätt i andra hand endast om styrelsen lämnat skriftligt medgivande. Bostadsrättsföreningen tar ut en avgift för andrahandsuthyrningen. Det är inte tillåtet att korttidsuthyra bostadsrättslägenheten. Hemsida BRF Sjötungan: https://www.sjotungan.se/ Kontakter i styrelsen: Styrelsen: info@sjotungan.se - 08-7127100 Ordförande: Lukas Sveman - ordforande@sjotungan.se Vice ordförande: Jessica Bolonassos - viceordforande@sjotungan.se Föreningsinformation bekräftad av styrelseordförande Lukas sveman (Lukas@sveman.se) 2023-10-18.
    Månadsavgift: 7 093 SEK/månad
    Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften: Vatten, värme, grundutbud av kabel-tv, bredband via fiber.
    Avgiftsförändringar: Det finns i nuläget inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2023-10-19). 2023-01-01 höjdes årsavgifterna med 5 % och 2023-10-01 höjdes årsavgifterna med 5 %.
    Inre reparationsfond: 10 876 SEK
    Årlig elförbrukning: 128 kWh/år
    Hushållsel: 600 SEK/månad
    Försäkring: 300 SEK/månad
    Försäkring: Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring. Boende behöver därför inte teckna bostadsrättstilläggsförsäkring som komplement till sin hemförsäkring.
    Summa driftkostnad: 900 SEK/månad
    Antal personer i hushållet: 5
    Överlåtelseavgift: 1837,5 SEK
    Pantsättningsavgift: 787,5 SEK
    Överlåtelseavgift betalas av: Säljare
    Boendekostnadskalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

    • I föreningen finns 260 garageplatser, 31 MC-platser och 286 p-platser för boende samt avgiftsbelagda besöksplatser. Boende kan hyra garageplats (500 kr/månad), p-plats utomhus (250 kr/månad) eller MC-plats i garage (150 kr/månad). Det finns garageplatser med laddbox för laddning av elbil. Boende kan logga in i MittHSB för mer information och intresseanmälan.

Området

Fastigheten ligger mycket fint beläget nära Tyresö centrum, kommunikationer och naturen kring Alby. I närområdet finns allt man kan tänka sig som t.ex. förskola, skola, golfbana och simhall. Tyresö är en mycket naturskön kommun med badsjöar, skog och mark. Från Tyresö centrum som ni enkelt når till fots finns busskommunikation till Stockholms centrala delar. Bussar går även till Gullmarsplan och Hökarängen varifrån ni kan fortsätta resan in till stan via tunnelbana.

I Tyresö möts charmiga bostadsområden med en idyllisk skärgårdsmiljö och utgör en fristad för en mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns ett rikt utbud som inkluderar golfbanor, racketklubbar, gym, simbassänger, ishallar, träningsanläggningar, fotbollsplaner och vackra badstränder. Tyresö har också mycket att erbjuda när det kommer till närservice. Allt från mataffärer till klädaffärer, restauranger och biografer finns inom bekvämt räckhåll. Vårdcentraler, folktandvård, bibliotek och posttjänster med mera finnes även tillgängliga i centrum.
    Kommunikationer: Ett par minuter från huset finns närmaste busshållplats (Tyresö centrum) med bussar till Gullmarsplan eller Stockholm Centralstation. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården men även in till Stockholm.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt